Lieve Tosca's, - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sanne Kuster - WaarBenJij.nu Lieve Tosca's, - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sanne Kuster - WaarBenJij.nu

Lieve Tosca's,

Door: Sanne Kuster

Blijf op de hoogte en volg Sanne

22 December 2012 | Suriname, Paramaribo

Er is een tijd van komen en gaan en aan alles komt een eind. Zo ook aan mijn periode hier op de Toscastraat. Drie maanden lang was dit mijn thuis mede dankzij jullie.

26 september was het dan eindelijk zover, een moment waar ik lang naar uit had gekeken. Eindelijk ging het grote avontuur beginnen, drie maanden lang stage lopen in Suriname samen met Nicoline.

Doordat de aanloop niet helemaal soepel verlopen is had ik al voordat ik op de Toscastraat arriveerde kennis gemaakt met één van mijn huisgenoten. Sven. Via de mail kon ik daarna ook nog vele vragen aan Sven stellen zodat ik een soort van goed voorbereid aan mijn stage kon gaan beginnen.

Na een vlucht van 9,5 uur en een autorit van een uur was ik dan eindelijk bij de Toscastraat, dit zou mijn (t)huis zijn voor de komende drie maanden. Op weg naar de Tosca was mij door de huisbaas verteld dat er gekookt was. Bij aankomst op de Tosca werd ons alleen helaas mede gedeeld dat ik nog rijst kon eten, de kip was helaas al op. Ik zeg, een betere binnenkomst kon ik me niet wensen.. Dus bij deze Johan, Danielle en Sven bedacht voor het warme welkom ;)

Al snel was ik gewend en voelde het ook echt als thuis, mede dankzij het feit dat ik na vier dagen al moest beginnen met stage lopen. Ondertussen was ook Ruth met een kleine om weg gearriveerd op de Tosca. Dit maakte het aantal bewoners tot zeven, niet heel lang daarna kwam Gershwin ook bij ons in huis, met zijn komst was het ook tijd voor Ilse om weer richting Nederland te gaan. Hiermee zat mijn eerste maand aan de Toscastraat er ook alweer op. Dezelfde avond nog stonden er al weer drie nieuwe huisgenoten op de stoep. Dit was dan ook gelijk de formatie voor de laatste twee maanden aan de Toscastraat.

Drie maanden lang is het één groot feest geweest. Met af en toe ook wat dagen stage lopen ;) Drie maanden lang was het dikke pret met al mijn 10 homies (en de verschillende aanhangsels ;))

Nu is het dan echt weer tijd om richting huis te gaan. Vanavond, de laatste avond sluiten we af met een knalfeest op White Beach, nog één keer genieten van dit prachtige land op een hopelijk prachtig feest.

Lieve Tosca's bij dezen wil ik jullie onwijs bedanken voor deze drie super leuke maanden. Zonder jullie was het zeker niet zo leuk geweest! ;)

Maar niet alleen de Tosca's wil ik bedanken.
Ook alle mensen die de afgelopen drie maanden regelmatig wat van zich hebben laten horen, bezorgd waren over of ik nog wel leefde als er niet op tijd een nieuw verslag op werd gezet, nieuwsgierig zijn naar de 'echte' verhalen, tips en adviezen vooraf hebben gegeven. Ook jullie hebben bijgedragen aan mijn onwijs leuke periode hier dankzij jullie lieve, leuke en geïnteresseerde reacties.

Lieve allemaal, bedankt voor alles om deze periode te maken tot een onvergetelijke periode! En Suriname, wie weet tot ziens!

Bigi Brasax

P.S. Lief SU-zusje hierbij je speciale vermelding, ik ga je missen! Voor jou een aparte Bigi Brasa en voor Jip natuurlijk ook! <3

• 22 December 2012 - 20:41

Pierre:

Hoi meis,

Zo'n afscheid valt niet mee. Een teken dat het goed is geweest.
    Ook vanuit Nederland de groetjes aan de blijvers.
    En goed stage lopen!!

Dikke kussen

Pap en Mam

• 22 December 2012 - 22:37

Maja:

Dag nichtje,

Wij vinden het wel gezellig dat je weer naar huis komt hoor. Maar het is inderdaad leuk om te lezen dat je het de afgelopen periode zo naar je zin hebt gehad.
    Wij krijgen hier in het koude, natte Nederland wel een warme kijk op Suriname.

Een goede reis terug en tot gauw.

We hebben je verslagen met veel plezier gelezen.

Maja en Stef